Leren Fauteuil Design

Leer is een prachtig en sterk materiaal voor meubels. Het is bestand tegen kinderschoentjes en kan vaak makkelijk schoongemaakt worden. Bij de aankoop van een leren fauteuil design, is het belangrijk dat je rekening houdt met de karakteristieken van de verschillende soorten leer. Om je bij je keuze te helpen,  bespreken we in het kort de drie belangrijkste soorten.

Leren fauteuil design van aniline leer

Vol aniline leer is de mooiste en duurste leersoort; het is van nature zeer zacht en soepel en heeft een natuurlijke uitstraling door de leerstructuur met eventuele littekens en oneffenheden en kleurschakeringen van de huid.

Leren fauteuil design van semi-anilineleer

Bij semi-anilineleer wordt de anilineleer behandeld met een transparante kleurstof en afdeklaag. Dat zorgt ervoor dat het leer wél de uitstraling en soepelheid behoudt, maar sterker, duurzamer en minder besmettelijk wordt.

Leren fauteuil design van nubuckleer

Bij nubuckleer wordt het aniline leer licht geschuurd, waardoor het er fluweelachtige uitziet. Nubuckleer heeft een warme en zachte uitstraling maar is wel kwetsbaarder dan andere leersoorten.

Welke leersoort je ook kiest, laat je goed infomeren over de behandeling en onderhoud ervan. Voor nubuckleer geldt een ander onderhoudsadvies dan voor de andere soorten. Vaak krijg je een speciale spray mee naar huis om het leer mee te behandelen, zodat het zacht en soepel blijft.